Foto 1/1

Omschrijving

Dorpswoning verdeeld in 2 appartementen met 1 garage.

Meer informatie op www.steevast.be.

Langs de Dorpsstraat 11, schuin tegenover de kerk van Grote-Brogel (Peer), vindt u dit statig woonhuis terug op een perceel van 1 are 97.

Het betreft een typische dorpswoning die opgesplitst werd in 2 wooneenheden met een totale bewoonbare oppervlakte van 243m².

Dit pand uit 1935 werd gerenoveerd in 1986 is uiterst geschikt voor kandidaat-kopers die op zoek zijn naar een performante dorpswoning of die op zoek zijn naar een opbrengsteigendom met twee appartementen en een garage.

LIGGING:
De woning ligt in het centrum van Grote-Brogel. In de nabijheid van de N73 en op enkele kilometers van Bree en Peer.

INDELING:
Benedenverdieping:
- Werd ingericht als appartement 1.
Verdieping:
- Werd ingericht als appartement 2.
Zolder:
- Mogelijkheid om op de zolder bijkomende kamers in te richten.
Kelder:
- Opslagruimte.
Garage:
- De afgesloten garage is bereikbaar vanuit de Kleine Dorpsstraat.
- Parkeerplaats voor één voertuig voor de garage.
- De inrit is voorzien van klinkers.

Belangrijke opmerking:
"In het stedenbouwkundig uittreksel wordt vermeld dat het pand opgenomen werd in de gemeentelijke leegstandslijst. Dit gebeurde echter onterecht:
Het is namelijk zo dat het pand in het verleden zonder vergunning opgesplitst werd in 2 woongelegenheden. Daarbij werden er 2 busnummers (11 bus 1 en 11 bus 2) toegekend. Dit zijn beide onvergunde busnummers. Dorpsstraat 11 bus 2 is al een tijdje onbewoond, waardoor deze opgenomen werd in de gemeentelijke leegstandslijst. Daar het echter om een onvergund busnummer gaat, is deze opname onterecht. Er is immers geen sprake van een vergunde wooneenheid. Dorpsstraat 11 Bus 2 zal dus geschrapt worden van de leegstandslijst, maar de onvergunde toestand zal daarbij ook rechtgezet dienen te worden.
Het perceel is gelegen binnen een BPA, waarvan de voorschriften vermelden dat er 2 woongelegenheden per perceel vergunbaar zijn. Mits een concreet ontwerp en vergunningsaanvraag kan een vergunning voor 2 wooneenheden mogelijk afgeleverd worden. Dit zal voornamelijk afhangen van de woonkwaliteit.
Moesten er hierover nog vragen zijn, mag u steeds contact opnemen met Team Vergunningen stad Peer."

STERKE PUNTEN:
- Performant gelegen tegenover de kerk van Grote-Brogel.
- Mogelijkheden als opbrengsteigendom.

Heeft u nog vragen of wenst u meer informatie over deze woning?
Aarzel dan niet om me te contacteren op het nummer 011/61 00 62 of stuur een mail naar sophie.eerdekens@steevast.be.U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site: [ X ]